Wenngarns slott 443, 193 91 Sigtuna
018 44 44 600

Trygg eller otrygg?

Känner Du Dig trygg eller otrygg?

I samband med att det nu snart är val, så upplever jag att mycket handlar om om människor känner/upplever att de är trygga att bo och leva i Sverige. För trygghet handlar just om en inre upplevelse!

När jag läser BRÅ´s senaste rapport, så konstateras att brottsligheten ökat med 3% under det första halvåret av 2018 jmf samma period 2017. Totalt anmäldes 752 000 brott och vad innebär det?

Läs rapporten >>>

Källa: BRÅ

Äkta eller falsk trygghet?

När det gäller begreppet trygg eller otrygg, så handlar det alltså om hur människor upplever sig själva i jämförelse med sin yttre omgivningen/miljön. Vi påverkas här starkt av vad massmedia, sociala forum och människor i vår omgivning förmedlar.

Det är enkelt att leva i en värld av “falsk trygghet”, där vi är helt omedvetna om vad som händer i vår omvärld och hur det kan påverka oss. Min egen upplevelse av dessa människor är att de egentligen har det väldigt bra, det oroar sig inte eller funderar på alla faror och fasor som finns. Gott så! Problemet blir det dock när dessa människor ändå drabbas av en olycka, skada eller kriminalitet! De blir oftast helt överraskade och drabbas ofta väldigt hårt på flera olika sätt.

Nu uppstår ju dock frågan, är det bättre, hälsosammare och mer ekonomiskt att inte oroa sig eller att oroa sig???

Oavsett svaret på den frågan, så är fakta fortfarande fakta, att samhällets resurser minskar, kriminaliteten ökar och att människor, företag och organisationer behöver skydda sig själva och sin verksamhet.

/Claes-Göran Hammar
HSSE-Partner

 

Dela inlägget i sociala kanaler!
Facebooktwitterlinkedin

Lämna en kommentar